Gå til hovedindhold
Bosch i Danmark
Nyheder

Bosch lægger nu grundstenen til fremtidens hovedkontor i Ballerup

Grundstensnedlæggelse Bosch hovedkontor Ballerup

23.10.2024

• Kombination af innovative energiløsninger og moderne design.

• 400 Bosch-medarbejdere i Danmark samles fremover i de multifunktionelle lokaler.

• Med en offentlig café vil lokalsamfundet i Ballerup også drage fordel af den nye Bosch-bygning.

Tidskapsel
Tidskapsel nedsat af projektleder Karin Luths

Ballerup/København – I dag lægges grundstenen til Boschs nye hovedkontor i Danmark. En grundsten, som på mange måder skal bane vejen for fremtidens kontorbyggerier. Det tyske teknologiselskab ønsker med byggeriet af det nye domicil at skabe en fælles base for sine danske medarbejdere, som forener funktionalitet og design med respekt for lokalområdet og jordens ressourcer.

Det nye hovedkontor ligger på en 38.000 kvm stor grund og den nye moderne bygning, som bliver på næsten 10.000 kvm, forventes at stå klar til indflytning i slutningen af 2026.

Når Bosch sammen med Jesper Würtzen, Borgmester i Ballerup, i dag officielt sætter gang i byggeriet, så sker det i velkendte omgivelser. Der skal nemlig bygges ved siden af det nuværende hovedkontor på Telegrafvej i Ballerup. Og der stopper det velkendte også, for der er ikke meget ved det nye hovedkontor, som ligner det gamle. Det nye Bosch domicil er nyskabende på en lang række parametre – og det er kun virksomhedens velkendte facadelogo, der forbliver uændret.

Imponerende industribyggeri i træ

Teknologiselskabets nye hovedkontor bliver blandt de første industribyggerier i Danmark, som udføres i træ:

”Det har været helt fundamentalt for os at kunne forene funktionalitet og mere bæredygtige valg i opførelsen af vores nye Bosch-bygning. Og vi har i alle aspekter af byggeriet haft fokus på valget af materialer ud fra netop de to parametre. Derfor var det også nærliggende, at vi skulle opføre bygningen i træ i stedet for beton, som man normalt ser i industrielle byggerier i dag,” siger Karin Luths, der er byggeriansvarlig projektleder i Bosch.

Boschs nye hovedkontor vil blive bygget af PEFC-certificeret træ. Derudover har det været vigtigt for virksomheden at sikre et godt indeklima. Eksempelvis reguleres temperaturen i bygningen ved hjælp af varmeveksling, som bruger grundvandstemperaturen til at regulere opvarmning og afkøling af bygningen efter årstiden.

”Vi ser det nye byggeri som et pilotprojekt – et showpiece – som skal være med til at afspejle Boschs værdier både internt og udadtil, men som i lige så høj grad skal være med til at sætte nye standarder for, hvordan man i Bosch – og måske andre virksomheder – kan lave kontorbyggerier i fremtiden,” uddyber Karin Luths.

Samler alle under ét tag i et åbent fællesskab

Når det nye hovedkontor står færdigt, så vil det som noget nyt huse alle Boschs danske divisioner, som tæller omkring 400 medarbejdere i alt.

"Ved at integrere kontorer, værkstedsfaciliteter og træningslokaler under ét tag ønsker vi at skabe mere synergi – med det formål at styrke effektiviteten, holdånden og præstationen for vores kunder," siger Thore H. Pedersen, administrerende direktør for Robert Bosch A/S.

Flere af de arkitektoniske tiltag, der er gjort i forbindelse med byggeriet, skal være med til at støtte denne synergi. Der vil bl.a. være én fælles hovedindgang, som medarbejder, kunder og andre besøgende alle bruger. Derudover skal åbne kontorer, store fællesrum og fleksible arbejdspladser indbyde til samarbejde på tværs.

Det nye hovedkontor bliver derved en multifunktionsbygning, som ligeledes vil fungere som showroom for virksomheden, der under samme velkendte Bosch-brand rummer en lang række specialer og divisioner som BSH Hvidevarer A/S, Bosch Rexroth A/S, Bosch eBike Systems, Mobility Aftermarket, Home Comfort, og Power Tools.

Et ønske om at bidrage positivt til lokalsamfundet

Gennem hele planlægningen af byggeriet har Bosch arbejdet tæt med Ballerup Kommune for at sikre, at det passer ind i moderniseringsplanerne for området. Borgmester i Ballerup, Jesper Würtzen, ser det nye byggeri som en yderst positiv tilføjelse til lokalmiljøet:

”Det glæder mig, at Bosch har valgt at samle deres aktiviteter her i det nye hovedkontor i Ballerup. Ballerup Kommune er en stærk erhvervskommune med mange forskellige arbejdspladser, og Bosch passer rigtig godt ind i vores erhvervsprofil. Den nye bygning vil også bidrage flot til den modernisering, der er i gang omkring området på Telegrafvej.”

Bosch har haft til huse i Ballerup siden 1970 – og for Bosch har det stor betydning, at virksomheden kan få lov til at blive i området:

”Vi har i Bosch et historisk forhold til Ballerup, så vi er glade for at vores nye hovedkontor også skal befinde sig her. Derfor har det også været vigtigt for os at tænke lokalsamfundet med ind i planerne for vores nye hovedkontor,” fortæller Thore Pedersen.

Derfor bliver den nye kontorbygning heller ikke kun tilgængelig for medarbejdere, men også naboer og andre interesserede har mulighed for at besøge den nye café, som opføres i forbindelse med byggeriet.

Naturen er inviteret med helt indenfor

Det er dog langt fra kun i forsyningsøjemed, at naturen og dennes ressourcer spiller en vigtig rolle. Den er nemlig tænkt ind i hver en kvadratmeter, hvilket også adskiller sig fra mange andre industribyggerier. Uanset, hvor man befinder sig i bygningen, skal det nemlig være muligt at se ud på naturen. Derfor bliver der blandt andet anlagt en stor atriumgård i bygningens centrum.

”Vi har haft et stort ønske om at bryde med normerne for klassiske industribyggerier – også når det kommer til at tænke naturen ind i kontormiljøet. Dels ved at lade naturen blive synlig uanset hvor i bygningen, man befinder sig – men også ved at bygge med synlige materialer. Når vi bruger træ, så skal man også kunne se, at det træ,” slutter Karin Luths.

Pressekontakt

Lisa Berg Nielsen
Communications Manager

Telefon

Generelle spørgsmål om Bosch

Flere nyheder